Schæferhvalp

Når man køber en hvalp, er der visse ting man burde kunne forvente som en selvfølge. En af disse er, at hvalpen lige fra det øjeblik den er født til det tidspunkt den rejser hjem til sit blivende hjem er blevet passet og plejet efter alle kunstens regler. Men der skal mere end pasning og fodring til for at en hvalp bliver en vel tilpasset og god familiehund. Der skal meget mere til…

Selv om mange tror det er en god forretning at være opdrætter er det meget langt fra sandheden. Prisen for en hvalp dækker på ingen måde de arbejdstimer og de udgifter der er brugt på en hvalp - og det der går forud for parring og fødsel. Omkostningerne ved seriøst opdræt er meget høje, og som regel højere end det man kan ”tjene” på salg af hvalpe, så det er passionen og glæden ved livet med hundene der er drivkraften. Dette betyder også, at vores hunde og de hvalpe der er resultatet af vores opdræt, betyder enormt meget for os. Det er ikke bare en hobby – det er en meget stor del af vores liv på alle måder. Derfor er der også visse ting vi forventer fra vores hvalpekøbere.

Vi anbefaler at i melder jer ind i schæferhundeklubben, og på den måde modtager medlemsblad, med nyheder, opdateringer omkring kurser, skuer, udstilling, konkurencer osv.

Vi anbefaler også at i melder jer ind i schæferhundeklubben, med formål om at træne hvalpen på hold.

Schæferhunden er en arbejdsivrig hund, så benyt fritiden med din kommende ven i harmoni, med at træne den.

En af disse ting er, at man har sat sig grundigt ind i racesærpræg og –behov inden man henter sin nye hvalp hjem!

En anden ting er, at man har gjort op med sig selv hvad konsekvenserne er for ens eget liv (og måske også for resten af familiens liv) at man får en ny hund.

Vi vil altid gerne være behjælpelig med gode råd m.m., men en køber bliver nødt til at ha’ erhvervet sig den nødvendige viden om korrekt pasning af hvalp/hund inden hvalpen bliver hentet hjem for at det kan blive en succeshistorie. Vi forventer også at køber på forhånd forstår, at det kræver en indsats! Ikke alle dage er en dans på roser. Ikke alle hvalpe bliver renlige i løbet af en uge. Nogle gør, andre tager måske et halvt år eller mere. Nogle hunde er voldsomt samarbejdsvillige af natur. Andre kræver mere opmærksomhed og mere forståelse fra deres mennesker. Alle hunde er individuelle personligheder. Vi kan gøre vores bedste både med socialisering og begyndende træning, men en hvalp på 8 uger er en ”ufærdig” hund. Det videre ansvar er og bliver køberens! Hvordan det går hvalpen i dens videre liv, hvor godt forholdet bliver mellem ejer og hund, hvor stor en glæde ejeren får af sin hund og hvor godt et liv hunden får med sin ejer… det er alt sammen køberens ansvar. Og det forventer vi man har tænkt over før man køber sin nye hvalp her hos os!      

Vores hvalpe bliver solgt til købere der allerede står på vores venteliste. Derfor er det en god idé at melde sig til ventelisten hvis man allerede har taget beslutningen om at ens næste hund skal være fra os. Forud for at komme på venteliste, er kravet, at i kommer og besøger os, ser hvordan vi holder hunde, træner dem, og møder den kommende hunde "mor".

Står man på ventelisten får man besked når en tæve er blevet parret så man kan følge med i begivenhederne fra starten af. Man får også besked så snart et kuld er født. Så længe hvalpene er her får man opdateringer meget ofte via facebook, så man kan følge sin hvalp helt fra starten af dens liv. Naturligvis er man velkommen på barselsvisit når hvalpene er blevet gamle nok til at få besøg. (ca 3-4 uger)

Når man henvender sig på e-mail, er det en go’ idé at skrive lidt om sig selv, hvorfor man gerne vil have hund og hvorfor det lige skal være en hund af den race. Skriv også gerne lidt om din/jeres tidligere erfaringer med hund, hvordan jeres hverdagsliv er (hvor meget hunden skal være alene hjemme eksempelvis), om I/du har børn, have, bor i hus eller lejlighed, har tænkt på at bruge hunden til en form for hundesport eller til udstilling… eller hvad du syntes er relevant for at vi sammen kan finde lige netop den hvalp der passer bedst til dig/jer.

Når et kuld hvalpe bliver født er købere på ventelisten de første der får besked. Man har så mulighed for at reservere en hvalp. 

BEMÆRK; det er ikke en bestemt hvalp der bliver reserveret, men en reservation giver garanti for, at man nu ejer en af hvalpene i kuldet. Senere, når vi får en bedre fornemmelse af de enkelte hvalpes potentiale og mentalitet, kan vi sætte den rigtige hvalp sammen med den rigtige køber. Andre gange er det fordi køberen har et ønske om at udstille og/eller avle. Her er det meget vigtigt, at vi finder den hvalp i kuldet der egner sig bedst til det formål, og det er ikke let af sige ret meget om før hvalpene når en vis alder - nemlig 7 uger.

 
Når en hvalp er reserveret og depositum indbetalt får køberen tilsendt en købsaftale. En kontrakt på, at han/hun nu ejer en hvalp fra det pågældende kuld.  Vi matcher de enkelte hvalpe med de købere der passer bedst (og omvendt naturligvis). Dette gøres først i uge 7, samme dag de bliver chippet. Herefter er der kun tilbage for dig at glæde dig til, og forberede dig på, at din nye hund kommer hjem.

Når man henter sin hvalp, medfølger Stambog godkendt af schæferhundeklubben & Dansk Kennel Klub (DKK), samt dkk købsaftale.

Den har været hos dyrlægen hvor den har fået sin første vaccine, er blevet chippet, fået sin egen vaccinations-/sundhedsbog og en meget grundig sundhedsundersøgelse.

Den dag du henter hvalpen, udfylder du registreringsblanketten til den lovpligtige registrering af din nye hund i Dansk Hunderegister. Du skal ikke selv tænke på at få din hund registreret, for det gør vi for dig og gebyret er også inkluderet i prisen for hvalpen.
Sammen med hvalpen får du vejledning i pasning og fodring (men vi forventer stadig at du også selv har sat dig ind i disse ting på egen hånd).
Hvalpen har allerede begyndt renlighedstræning her hos os, ligesom indkaldstræning er påbegyndt. Hvalpen er også blevet socialiseret efter alle kunstens regler, vænnet til alle lyde der hører en almindelig husholdning til og ”trænet” med vores lydtræningsprogram der bl.a. vænner hvalpene til lyden af fyrværkeri, trafik, støjende børn og meget andet. Alle hvalpe der forlader huset her har allerede været ude at køre bil, og de har også mødt forskellige mennesker i forskellige aldre, samt andre hunde af forskellig race.


Nu er det så bare op til dig/jer at fortsætte den positive udvikling! 

  • En handel er først indgået, og hvalpen først reserveret, på det tidspunkt depositum står på vores konto. 
    Depositum fratrækkes prisen på hvalpen (i sit fulde beløb). Depositum er blot en garanti for, at man har reserveret en hvalp. 
  • Depositum tilbagebetales ikke hvis køber fortryder handelen.
  • Depositum tilbagebetales naturligvis i sit fulde beløb hvis hvalpen inden den har opnået en alder af 8 uger og kan hentes hjem dør eller viser sig at være invalid, alvorligt syg eller ude af stand til at leve et acceptabelt og værdigt hundeliv.
    Viser det sig ved sundhedsundersøgelsen eller på anden måde, inden hvalpen opnår en alder af 8 uger, at hvalpen lider af et problem der ikke har indflydelse på hvalpens evne til at leve et godt liv, en ikke alvorlig eller livstruende sygdom eller medfødt skavank, tilbydes køber at købe hvalpen til en passende reduceret pris.
    Hvis skavanken er midlertidig, er uden betydning for hvalpens ve og vel eller ”sygdommen” er harmløs og forbigående ændrer det ikke på den indgåede købsaftale.
  • Vi forbeholder os retten til tilbage købs ret, men ikke pligt. Dette bliver også skrevet i købsaftalen.
  • Vi sælger ikke hvalpe/hunde til børn og unge under 18 år.
    Køberen kan godt være under 18 år hvis resten af familien er med i projektet og en af forældrene skriver under på købsaftalen og dermed tager ansvaret for købet, men vi sælger aldrig hvalpe til børn eller unge hvis det alene er deres ønske at have hund.
    Personen der står som ejer af hunden og den der skriver under på købsaftalen skal være en voksen person over 18 år.
  • Alle hvalpe til almindelig pris bliver solgt som familiehunde!
    Alle hvalpe solgt uden udstillings- eller avlsgaranti bliver solgt som familiehunde - uanset pris!
    Af samme grund kan der ikke klages over skønhedsfejl eller mindre afvigelser fysisk eller mentalt i forhold til standarden. Hunde er levende naturlige skabninger og de er alle individuelle. De er ikke ”færdige” på det tidspunkt de bliver hentet hjem og det er derfor umuligt at forudsige præcist hvordan de udvikler sig. En skønhedsfejl betyder ikke at hunden er en dårligere hund. Den er lige så dejlig som alle andre hunde. Nøjagtig som det forholder sig med mennesker!
  • Men som opdrættere med en dybt seriøs indstilling til standarden og største respekt for racen vi arbejder med, forsøger vi at tilstræber det optimale i hvert eneste kuld vi sætter i verden. Vores mange fantastiske udstillingsresultater og vores gode omdømme vidner om hvor alvorligt vi tager vores ansvar som opdrættere og hvor meget vi bestræber os på at nå det ultimative inden for de racer vi arbejder med. Men selv verdens bedste opdrætter kan ikke med 100% sikkerhed forudsige en hvalps udvikling uanset hvor lovende den ser ud som lille. 
    Derfor – med mindre andet udtrykkeligt er aftalt – så bliver alle hunde/hvalpe solgt som familiehunde. Også selv om hvalpen senere viser sig at være verdens bedste udstillingshund eller konkurencehund! 

Unikt forsikrings hvalpetilbud fra Agria

Hvalpekøberen SKAL forsikre hvalpen. Hvis der tegnes sygeforsikring inden hvalpen fylder 4 måneder, så får den ansvarsforsikringen med i købet. Dette tilbud gælder så længe den har sygeforsikring hos Agria. Hvis den tegnes inden for 10 dage fra levering er der ikke nogen karenstid. Alle hvalpekøbere får en email fra Agria vedr dette tilbud.

Del siden